Privacybeleid
logo Colours of our heart – Wilga Zibel

Colours of our Heart Traject

Hoe zou je leven als je in verbinding met je eigen kern (-waarden en -talenten) in je leven staat naast anderen?

 

Zelf heb ik een hobbelig pad gelopen. Toch had ik ergens het gevoel dat het leven geen overleven hoefde te zijn en ben ik de diepte in gedoken om dit te onderzoeken.

Ik vroeg me af welke ondersteuning ik zelf als kind  had willen hebben. Tegelijkertijd  besefte ik tijdens mijn ontdekkingstocht dat niet alleen ik, maar veel mensen twijfelen aan hun waarde en dat ze het gevoel hebben niet toereikend te zijn.

Door de sleutels die ik heb ontdekt, voelde ik me thuiskomen bij wie ik werkelijk ben. Het kind in mij werd weer bevrijd, waardoor ik vooral verwondering voelde, vreugde, blijdschap. Ik begreep mezelf en het leven. Het werd zelfs leuk. Een avontuur!

Al jaren deel ik de sleutels met de mensen in praktijk en met professionals in het werkveld. 

Heel vaak hoor ik: “Wilga,  ik had dit graag als kind willen weten”.

Natuurlijk, wie niet?

Wie wil er niet vrij en liefdevol leven? 

Ik gun het iedereen! Geen minderwaardigheid gevoelens en onzekerheden meer, maar volop je eigen kleuren (waarden) bevrijden. Ik gun het ook jou en je kids.

Je bent van waarde. Je hebt een belangrijke plek. Jouw plek hoef je niet te verdienen of voor te strijden. Het is zo belangrijk voor iedereen dat juist ook jij jouw waarden & talenten leeft en deelt. Het komt de wereld ten goede.

Maar soms moet je weten HOE je de verschuiving kunt maken naar de verbinding met jouw waardevolle kern.

 • Jezelf niet meer kleiner maken
 • Niet meer onzeker zijn en twijfelen aan jezelf
 • Maar weten wie je bent en daarvoor gaan staan

 

Ga je mee ontdekken hoe je op een speelse, simpele en vooral eenvoudige manier jezelf kunt zijn of weer terug kunt vinden in een maatschappij die je vaak vertelt hoe het anders moet of hoort?

Weten en vooral ook Voelen dat je van waarde bent? Vrij en in harmonie kunnen leven?

Met Colours of our Heart maken we een verschuiving van vastzitten in beperkende gedachtegangen, overtuigingen en patronen, naar bevrijding van je kern en een verruimd bewustzijn.

Dit traject is geen methode of therapie. Het is een gedachtegoed, een levenswijze, want ik geloof dat dit onze natuurlijke staat van ZIJN is.  We zijn deze verbinding met ons hart en eigenwaarde kwijtgeraakt gedurende ons leven. 

De volgende thema’s gaan we onderzoeken. Een beetje zoals Alice in Wonderland.

Nieuwsgierig en verwonderd het kind in jezelf weer bevrijden en samen met je kind op reis door de wondere wereld van het hart.

We leren allemaal wel schoenstrikken, lezen en schrijven etc.  Maar hoe heerlijk is het als we al op jonge leeftijd de kans krijgen om bewust te ontdekken:

 • Neem ik mijn ruimte naast een ander in vanuit angst of vanuit eigenwaarde?
 • Hoe ga ik om met emoties? Onderdruk ik mijn emoties, vecht ik er tegen, of word ik de emotie? Of kan ik er ook naar leren luisteren om te ontdekken welke behoeften er onder zit en hoe ik daarvoor kan leren zorgen? 
 • Zet ik mezelf neer vanuit macht of ga ik vanuit liefde voor mijn echte waarden en kleuren staan? 
 • Accepteer ik mezelf vanuit mijn hart of leg ik mezelf op hoe ik denk dat ik moet zijn?
 • Communiceer ik vanuit mijn hart, waardoor er verbinding ontstaat of communiceer ik vanuit   machtspatronen, waardoor er afscheiding ontstaat. 
 • Zie ik mezelf en de ander met normerende ogen of vanuit waarderende ogen?

Ik reik je tijdens onze reis de sleutels aan die mij en al vele anderen hebben bevrijd in onze eigen kleuren (waarden). Ze geven je handreikingen en wegwijzers om te ontdekken, waar deuren zijn dicht gegaan naar jezelf en waar je in beperkende gedachten patronen gevangen zit. Door de sleutels toe te passen, weet je niet alleen maar VOEL je ook wie je in de kern bent en wat jouw intrinsieke waarden zijn. Met als resultaat meer verbinding vanuit Zelfbewustzijn & Zelfverzekerdheid.

Je gaat op pad alleen of samen met je kind(eren) om dieper bewust te worden van wie je bent, hoe je je voelt en wat je wensen en verlangens zijn.

Hoe je krachten als eigenwaarde, zelfvertrouwen en creativiteit kunt aanspreken.  

Het geeft je handreikingen om verbinding te maken tussen hoofd, hart en gevoel. Zo leer je hoe je alle verschillende stemmen samen laat gaan en werkt voor jou.

Deze verschuiving zorgt voor een stevig fundament. Grond onder je voeten waarop ieder mens (kind of volwassene) met beide benen op de grond zijn leven vanuit kracht, liefde en zelfvertrouwen verder kan bouwen in verbinding met de ander en de wereld om zich heen.

Omdat het geen methode is maar een levenswijze wordt, kun je Colours of our Heart uitstekend toevoegen aan elk bestaande methode of in elke praktijk e/of organisatie toevoegen.

Het kan een mooie basis geven aan bijvoorbeeld zelfvertrouwen trainingen, conflicthanteringsmethodieken en antipest protocollen, maar ook aan behandelmethoden, therapeutische of coaching praktijken etc. Overal waar mensen met mensen werken. 

Colours of our Heart wordt ondersteund door boeken. Deze boeken bestaan uit bewustzijnsverhalen met verdiepende vragen, waarna de leerdoelen middels verbindings- en verdiepingsoefeningen uitgewerkt worden. Zo kan het kind en/of de volwassenen zich de thema’s uit de boeken eigen maken. 

De boeken zijn gericht op kinderen in de leeftijd van ongeveer 6 tot 12 jaar. Echter werkt het voor iedereen die er open voor staat. Je hebt materiaal in handen dat moeilijke levenslessen vergemakkelijkt omdat het is uitgewerkt in Jip en Janneke taal.

De oefeningen zijn eenvoudig aan te passen voor zowel jongere als oudere kinderen. 

Tijdens het online-programma leer je ook jouw eigen inspiratie aan te spreken waardoor je het zelf kunt aanpassen op de groep waarmee je werkt.

Elk boek bevat een uitgebreid hoofdstuk met theorie en achtergronden voor de ouder/ leerkracht/begeleider

Oftewel iedereen die het wil delen en het leven van een kind wil verrijken met materialen en wijsheden om het leven te vergemakkelijken.

Ben je nieuwsgierig geworden wat het Colours of our Heart Path voor jou kan betekenen en tegelijkertijd voor elk kind en volwassenen waar jij mee woont en werkt?

Neem een kijkje in de academie en download dan het gratis e-book voor een eerste kennismaking🌟

Heel veel plezier er mee!

Een traject op maat

Er zijn 6 keer per maand coach calls.

In deze online (vrijblijvende) live coach calls heb je de mogelijkheid om vragen te stellen of situaties voor te leggen waar je tegenaan loopt of je kan er gewoon bij zijn om de energie te ervaren waardoor je geïnspireerd kan worden. Omdat ik vanuit het NU creëer, ontstaat er vanuit afstemming en de behoefte in de groep elke keer weer een verrijkende en verdiepende masterclass.

Hierdoor wordt het traject op maat gemaakt, waardoor je ervaart hoe je dit gedachtegoed kunt toepassen op je dagelijkse problematiek of omstandigheden.

Je kunt twee jaar lang gebruik maken van deze coach-calls. Zo groei je samen met je gezin of groep naar een gelijkwaardige, respectvolle en harmonieuze verbinding.

Omdat je zelf het traject niet alleen vanuit kennis aangaat, maar ervaringsgericht het gedachtengoed ontdekt, wordt het verbonden met je gevoel. De kennis wordt op deze manier kunde.

De (energie)verschuiving die we maken vanuit het traject is, leven met je hoofd, hart en gevoel in verbinding en handelen vanuit kracht in plaats van macht. Het dagelijks leven is je lesmateriaal. Daardoor werkt Colours of our Heart perfect als basis in elke leef-, speel- of werkomgeving.

Dit traject opent beperkende gedachtegangen, naar een meer open en verruimd bewustzijn.

Door Colours of our Heart ga je van overleven naar volop in het leven staan.

Doel van het Colours of our Heart Traject

Hoe zou het zijn als we geboren werden met een gebruiksaanwijzing over het leven? Weten en voelen dat je krachtig bent om je eigen leven koers te kunnen geven?

Heb je het gevoel dat je eigen patronen en overtuigingen je in de weg staan, zodat je niet vrij vanuit je hart, je waarden en talenten kan leven? Ben je gaan overleven? Ben je je teveel gaan aanpassen of juist gaan pleasen?

Wil je graag je eigen kinderen een andere manier van leven meegeven?
Of ben je leerkracht/jeugdwerker/coach en wil je bijdragen aan het leven van de kinderen waar je mee werkt?

 

Dan is het Colours of our Heart traject zeker voor jou!

Bevrijden van overtuigingen

Hoe gaaf is het om materiaal in handen te hebben dat jou kan bevrijden van al de overtuigingen en patronen die jou doen geloven dat je niet van waarde bent en je gaat ervaren dat je er wel degelijk toe doet!

Deze kennis kan je meteen ook gebruiken in de opvoeding en/of begeleiding van je eigen kinderen of om de kinderen uit je klas/groep op een andere manier te ondersteunen.

Vaak zie ik dat er trauma’s zijn ontstaan in de opvoeding, omdat ouders niet wisten hoe.
Ook opvoedingspatronen wordt doorgegeven van generatie op generatie. Zolang er geen bewustwording op ontstaat, kunnen deze patronen niet veranderd worden.

Ik ben zelf ook ouder. En eveneens tegen oude patronen aangelopen. Het leven heeft mij uitgedaagd om uit te gaan zoeken welke patronen er in mijn leven voorkwamen en welke behoeften ikzelf als kind en ouder had. Op basis hiervan heb ik het Colours of our Heart traject ontwikkeld. Het is gefundeerd op vele vormen van de psychologie, de evolutieleer, mijn eigen ervaringsdeskundigheid, en vooral mijn hart.

Ervaringen

Graag deel ik al mijn ervaringen, die ik omgezet heb in online trajecten inclusief een toolbox vol materialen die je sleutels in handen geven om je stap voor stap te leiden door het doolhof van het leven. Op deze manier ontdek je op een speelse, luchtige, creatieve en liefdevolle manier hoe je op een ander manier jezelf kunt leren kennen.

Je leert vooral ook je waarden te kennen en te ervaren. Want je doet er toe!

Ik gun het iedereen om zich thuis te voelen bij zichzelf en zijn omgeving. Colours of our Heart laat je zien wat je jezelf hebt aangeleerd om te voldoen. De volgende stap is alles wat je aangeleerd hebt, af te leren, zodat wie je in je oorsprong bent tevoorschijn komt en je jezelf leert kennen.

Als je weet en vooral ook voelt dat je zelf ook van waarde bent, durf je vanuit liefde en respect je ruimte in te nemen naast de ander, zonder jezelf onveilig te voelen. Hierdoor neem je je leven in eigen handen en krijg je (weer) een plaats in je eigen leven. Levensvreugde en plezier nemen toe.

Ons doel is om een routewijzer te zijn, waarbij we vanuit mentale en gevoelsmatige begeleiding naar meer bewustwording en authenticiteit streven.

 • uWie ben ik?
 • uWie ben jij?
 • uHoe kunnen we met elkaar omgaan zonder onszelf kwijt te raken?

Dit zijn vraagstukken die tijdens het Colours of our Heart traject aan de orde  komen.

 • NJe waardevolle kern wordt ont-dekt.
 • NJe talenten ont-wikkel je.
 • NZodat je daadwerkelijk een vervuld leven kunt leven voor jezelf en dat heeft meteen invloed op je omgeving.

Want ook jij bent een voorbeeld voor de ander!

Reviews

Ontdek wat anderen leerden van het Colours of our Heart traject.

Hoe vertel ik nu in een paar zinnen wat Colours of our Heart gebracht heeft.
Misschien is het wel in 1 woord te zeggen: JEZELF!
Vooral ook in het midden in het leven staan, het leven met beide handen opnemen en er doorgaan!
Ontdekken wat je kunt doen om écht te leven en dat is niet altijd gemakkelijk maar wel zo heerlijk vol leven en meer proeven wat het echt kan zijn en daar dan ook meer en meer in geloven!
Dankbaarder worden, vrijer worden, stralender, echter!

Marleen

Jeugdbegeleidster

Via Colours of our Heart leer ik mezelf beter en beter kennen, leer ik begrijpen hoe ik in elkaar zit en hoe het leven in elkaar zit. Ik leer zelf te leven in plaats van me te laten leven door anderen, door mijn emoties, door omstandigheden. Ik hoop dat er zoveel mogelijk mensen mogen kennismaken en groeien via Kleuren-Wijs want het is echt WIJS ☺️.

Ann

Het was een weg van samen op pad. Begeleid vooral vanuit liefde en eenvoud.
Heel mooi gebracht in eenvoudige taal, verstaanbaar voor iedereen.
Veilig en begripvol, inzicht krijgen in jezelf en groeien, ieder op zijn tempo, zonder oordeel.
Zeer inzicht gevend, groeien in bewustzijn. Schitteren te zien wat het bij allen in beweging zet.
Ieder op zijn unieke manier. EEN AANRADER VOOR IEDEREEN!!!
Veerle

Ben je al overtuigd van de werking van Colours of our Heart of wil je contact met me opnemen?

Chatten / appen / bellen / skypen

Kies jij maar hoe we met elkaar in contact komen.

Maak een afspraak

Stuur even een e-mail, dan maken we een afspraak.

Ben je overtuigd?

Wil je ook je hart en je kennis samenvoegen? Naar de Academie!

NIEUW: Week proefdraaien?

Wil je een week proeven aan wat het Colours of our Heart traject inhoudt? Dat kan! Klik hier om proef te draaien.

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je nu in voor de laatste updates.
Wees niet bang dat ik je wekelijks of maandelijks met een nieuwsbrief bestook.
Daar heb ik geen tijd voor; mijn prioriteiten liggen elders, bij het traject Colours of our heart voor kinderen.

En als daar wat moois over te schrijven valt, meld ik dat graag.

Het is gelukt! Dank voor je inschrijving

Pin It on Pinterest

Share This