Privacybeleid

Colours of our Heart Path 

Hoe zou je leven als je in verbinding met je eigen kern (-waarden en -talenten) in je leven staat naast anderen?

Zelf heb ik een hobbelig pad gelopen. Toch had ik ergens het gevoel dat het leven geen overleven hoefde te zijn en ben ik de diepte in gedoken om dit te onderzoeken.

Ik vroeg me af welke ondersteuning ik zelf als kind  had willen hebben. Tegelijkertijd  besefte ik tijdens mijn ontdekkingstocht dat niet alleen ik, maar veel mensen twijfelen aan hun waarde en dat ze het gevoel hebben niet toereikend te zijn.

Door de sleutels die ik heb ontdekt, voelde ik me thuiskomen bij wie ik werkelijk ben. Het kind in mij werd weer bevrijd, waardoor ik vooral verwondering voelde, vreugde, blijdschap. Ik begreep mezelf en het leven. Het werd zelfs leuk. Een avontuur!

Al jaren deel ik de sleutels met de mensen in praktijk en met professionals in het werkveld. 

Heel vaak hoor ik: “Wilga,  ik had dit graag als kind willen weten”.

Natuurlijk, wie niet?

Wie wil er niet vrij en liefdevol leven? 

Ik gun het iedereen! Geen minderwaardigheid gevoelens en onzekerheden meer, maar volop je eigen kleuren (waarden) bevrijden. Ik gun het ook jou en je kids.

Je bent van waarde. Je hebt een belangrijke plek. Jouw plek hoef je niet te verdienen of voor te strijden. Het is zo belangrijk voor iedereen dat juist ook jij jouw waarden & talenten leeft en deelt. Het komt de wereld ten goede.

Maar soms moet je weten HOE je de verschuiving kunt maken naar de verbinding met jouw waardevolle kern.

 • Jezelf niet meer kleiner maken
 • Niet meer onzeker zijn en twijfelen aan jezelf
 • Maar weten wie je bent en daarvoor gaan staan

 

Ga je mee ontdekken hoe je op een speelse, simpele en vooral eenvoudige manier jezelf kunt zijn of weer terug kunt vinden in een maatschappij die je vaak vertelt hoe het anders moet of hoort?

Weten en vooral ook Voelen dat je van waarde bent? Vrij en in harmonie kunnen leven?

Met Colours of our Heart maken we een verschuiving van vastzitten in beperkende gedachtegangen, overtuigingen en patronen, naar bevrijding van je kern en een verruimd bewustzijn.

Dit traject is geen methode of therapie. Het is een gedachtegoed, een levenswijze, want ik geloof dat dit onze natuurlijke staat van ZIJN is.  We zijn deze verbinding met ons hart en eigenwaarde kwijtgeraakt gedurende ons leven. 

De volgende thema’s gaan we onderzoeken. Een beetje zoals Alice in Wonderland.

Nieuwsgierig en verwonderd het kind in jezelf weer bevrijden en samen met je kind op reis door de wondere wereld van het hart.

We leren allemaal wel schoenstrikken, lezen en schrijven etc. 

Maar hoe heerlijk is het als we al op jonge leeftijd de kans krijgen om bewust te ontdekken:

 • Neem ik mijn ruimte naast een ander in vanuit angst of vanuit eigenwaarde?

 • Hoe ga ik om met emoties? Onderdruk ik mijn emoties, vecht ik er tegen, of word ik de emotie? Of kan ik er ook naar leren luisteren om te ontdekken welke behoeften er onder zit en hoe ik daarvoor kan leren zorgen?

   

 • Zet ik mezelf neer vanuit macht of ga ik vanuit liefde voor mijn echte waarden en kleuren staan? 

 • Accepteer ik mezelf vanuit mijn hart of leg ik mezelf op hoe ik denk dat ik moet zijn?

 • Communiceer ik vanuit mijn hart, waardoor er verbinding ontstaat of communiceer ik vanuit   machtspatronen, waardoor er afscheiding ontstaat.

   

 • Zie ik mezelf en de ander met normerende ogen of vanuit waarderende ogen?

 

 

Ik reik je tijdens onze reis de sleutels aan die mij en al vele anderen hebben bevrijd in onze eigen kleuren (waarden). Ze geven je handreikingen en wegwijzers om te ontdekken, waar deuren zijn dicht gegaan naar jezelf en waar je in beperkende gedachten patronen gevangen zit. Door de sleutels toe te passen, weet je niet alleen maar VOEL je ook wie je in de kern bent en wat jouw intrinsieke waarden zijn. Met als resultaat meer verbinding vanuit Zelfbewustzijn & Zelfverzekerdheid.

Je gaat op pad alleen of samen met je kind(eren) om dieper bewust te worden van wie je bent, hoe je je voelt en wat je wensen en verlangens zijn.

Hoe je krachten als eigenwaarde, zelfvertrouwen en creativiteit kunt aanspreken.  

Het geeft je handreikingen om verbinding te maken tussen hoofd, hart en gevoel. Zo leer je hoe je alle verschillende stemmen samen laat gaan en werkt voor jou.

Deze verschuiving zorgt voor een stevig fundament. Grond onder je voeten waarop ieder mens (kind of volwassene) met beide benen op de grond zijn leven vanuit kracht, liefde en zelfvertrouwen verder kan bouwen in verbinding met de ander en de wereld om zich heen.

Omdat het geen methode is maar een levenswijze wordt, kun je Colours of our Heart uitstekend toevoegen aan elk bestaande methode of in elke praktijk e/of organisatie toevoegen.

Het kan een mooie basis geven aan bijvoorbeeld zelfvertrouwen trainingen, conflicthanteringsmethodieken en antipest protocollen, maar ook aan behandelmethoden, therapeutische of coaching praktijken etc. Overal waar mensen met mensen werken. 

Colours of our Heart wordt ondersteund door boeken. Deze boeken bestaan uit bewustzijnsverhalen met verdiepende vragen, waarna de leerdoelen middels verbindings- en verdiepingsoefeningen uitgewerkt worden. Zo kan het kind en/of de volwassenen zich de thema’s uit de boeken eigen maken. 

De boeken zijn gericht op kinderen in de leeftijd van ongeveer 6 tot 12 jaar. Echter werkt het voor iedereen die er open voor staat. Je hebt materiaal in handen dat moeilijke levenslessen vergemakkelijkt omdat het is uitgewerkt in Jip en Janneke taal.

De oefeningen zijn eenvoudig aan te passen voor zowel jongere als oudere kinderen. 

Tijdens het online-programma leer je ook jouw eigen inspiratie aan te spreken waardoor je het zelf kunt aanpassen op de groep waarmee je werkt.

Elk boek bevat een uitgebreid hoofdstuk met theorie en achtergronden voor de ouder/ leerkracht/begeleider

Oftewel iedereen die het wil delen en het leven van een kind wil verrijken met materialen en wijsheden om het leven te vergemakkelijken.

Ben je nieuwsgierig geworden wat het Colours of our Heart Path voor jou kan betekenen en tegelijkertijd voor elk kind en volwassenen waar jij mee woont en werkt?

Neem een kijkje in de academie en download dan het gratis e-book voor een eerste kennismaking🌟

Heel veel plezier er mee!

Ben je al overtuigd van de werking van Colours of our Heart of wil je contact met me opnemen?

Chatten / appen / bellen / skypen

Kies jij maar hoe we met elkaar in contact komen.

Maak een afspraak

Stuur even een e-mail, dan maken we een afspraak.

Ben je overtuigd?

Wil je ook je hart en je kennis samenvoegen? Naar de Academie!

NIEUW: Week proefdraaien?

Wil je een week proeven aan wat het Colours of our Heart traject inhoudt? Dat kan! Klik hier om proef te draaien.

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je nu in voor de laatste updates.
Wees niet bang dat ik je wekelijks of maandelijks met een nieuwsbrief bestook.
Daar heb ik geen tijd voor; mijn prioriteiten liggen elders, bij het traject Colours of our heart voor kinderen.

En als daar wat moois over te schrijven valt, meld ik dat graag.

Het is gelukt! Dank voor je inschrijving

Pin It on Pinterest

Share This