Privacybeleid

Hoe is het traject opgebouwd?

De zeven thema’s

 

Het Colours of our Heart bewustzijnspad bestaat uit zeven thema’s. Elk thema heeft zijn eigen kleur met zijn eigen unieke wijsheid en alle thema’s samen vormen de regenboog. Ieder thema geeft je de kansen en de tools om weer te herinneren wie je in de basis werkelijk bent, zodat je je leven vorm kunt geven vanuit eigenwaarde en zelfvertrouwen.

We gaan met elkaar op pad en ontdekken op een creatieve en speelse manier elke kleur met zijn eigen thema. En zo brengt elke kleur van de regenboog ons een stap dichter bij zijn waardevolle kern.

Rood

Ruimte innemen vanuit eigenwaarde in plaats van angsten

Ontdekken dat iedereen een plek heeft, waardoor het gevoel op bestaansrecht toeneemt en het kind zich veilig gaat voelen bij zichzelf.

Oranje

Hoe omgaan met emoties

Ontdekken hoe je naar je eigen emoties kunt luisteren en wat emoties ons vertellen, zodat het kind meer zelfkennis en zelfbewust-zijn ontwikkelt en zijn ruimte meer durft in te nemen.

Geel

Daadkracht leren aanspreken en gebruiken

Vanuit zelfbewust-zijn weet en voelt het kind welke keuzes er bij hem passen om voor zichzelf het leven te creëren vanuit zijn eigen kern en dit vanuit zelfvertrouwen vorm te geven.

Groen

Jezelf leren accepteren vanuit je hart in plaats van jezelf opleggen hoe je zou moeten zijn

Het kind leert zachtheid te ontwikkelen voor zichzelf en in zichzelf te geloven, zodat het kan experimenteren en daarbij niet geremd wordt door innerlijke oordelen over ‘falen’.

Blauw

Communiceren vanuit je hart in plaats vanuit machtspatronen

Iedereen wil graag gezien en gehoord worden. Het kind leert naar zichzelf en de ander te luisteren vanuit gelijkwaardigheid, respect en zonder oordelen. Zo leert het te communiceren op een verbindende manier.

Indigo

Jezelf en de ander zien met de ogen van je hart in plaats van met normerende ogen

Het kind leert zichzelf in relatie tot de ander te zien, nieuwsgierig te zijn naar verschillen met de ander en te ontdekken dat het toch verbinding kan voelen in de overeenkomsten. Iedereen is immers uniek en heeft zijn eigen kwaliteiten en beperkingen.

Paars

In verbinding blijven met je eigen kracht en waarden binnen een dualistische, oordelende wereld

Ontdekken dat verschillende waarheden en geloofsovertuigingen naast elkaar kunnen leven zonder dat het één beter is dan het ander.

Een stevig fundament

 

D it bewustzijn-pad zal stap voor stap zorgen voor een stevig fundament waarop ieder kind op een spelende manier de weg (terug) kan vinden naar zijn basis met beide benen op de grond en leert leven vanuit kracht, liefde en zelfvertrouwen

Het is een pad dat laat ontdekken dat het kind goed is zoals het is en dat de ander goed is zoals hij of zij is. Kortom, ontdekken dat iedereen er mag zijn!

 

 Geïnteresseerd? Neem contact op:

Chatten / appen / bellen / Skypen

Kies jij maar hoe we met elkaar in contact komen.

Maak een afspraak

Stuur even een e-mail, dan maken we een afspraak.

Ben je overtuigd?

Wil je ook je hart en je kennis samenvoegen? Neem contact op.

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je nu in voor de laatste updates.
Wees niet bang dat ik je wekelijks of maandelijks met een nieuwsbrief bestook.
Daar heb ik geen tijd voor; mijn prioriteiten liggen elders, bij het traject Colours of our heart voor kinderen.

En als daar wat moois over te schrijven valt, meld ik dat graag.

Het is gelukt! Dank voor je inschrijving

Pin It on Pinterest

Share This