Privacybeleid

Hoe werkt het traject

Het traject is zo ontwikkeld dat je je bewust wordt van wie je bent en je verbindt met je basis, waardoor contact met diepere zelfkennis ontstaat op mentaal gebied maar zeker ook vanuit gevoel. Vanuit die verbinding zal een kind veiligheid voelen om te kunnen zijn wie hij werkelijk is. Verbinding vanuit het gevoel geeft emotionele ondersteuning, waardoor zelfacceptatie makkelijker zal zijn. Vanuit zelfacceptatie groeit zelfvertrouwen. Vanuit zelfvertrouwen weet je en voel je dat je zelf oké bent en durf je veel makkelijker vanuit liefde en respect ook een plek in te nemen. Daarnaast geeft het moed en doorzettingsvermogen om voor je dromen en talenten te durven gaan. De verbinding met zelfliefde neemt toe.

Vanuit zelfliefde is er een diepe verbinding met het eigen hart. Deze verbinding heeft effect op de omgeving. Het hart is de grote verbinder en maakt ruimte voor begrip, harmonie en vrede. Als natuurlijk gevolg van deze levenswijze zullen pestgedrag en discriminatie verminderen en verdwijnen, doordat er openheid komt en nieuwsgierigheid wordt aangewakkerd naar elkaars verschillen en overeenkomsten.

Vanuit het gedachtegoed maken we een neutrale ruimte, zodat het kind speels leert ontdekken hoe je dicht bij je waardevolle ik kan blijven naast de ander in een wereld waar dualiteit altijd zal bestaan.
Je zou het heel simpel kunnen zeggen:

Ik heb heel veel van de verhalen geleerd en ze zijn heel leuk. Als iemand
boos of verdrietig is, en jij bent blij en de ander is boos, dan moet je een
ballon pakken en dat is dan een soort krachtveld zodat je niet óók boos
wordt. En dat je goede sterke wortels hebt.

Kasper

7 jaar

Grondbeginsel, de pure essentie van het gedachtegoed Colours of our heart

ik ben oké, jij bent oké, wij zijn samen oké zoals we zijn

Deze uitspraak is uit het thema groen waarin (zelf)acceptatie, liefde en bevrijding van oordelen worden behandeld.
Er ontstaat een veilige ruimte om te onderzoeken, te ontdekken, te leren, te groeien en te delen, opdat het kind bewust wordt van zichzelf en zelfliefde, zelfvertrouwen, eigenwaarde en geloof in zichzelf ontwikkelt.
Bekijk hoe het traject is opgebouwd.

Talenten van het kind worden zichtbaar en ook grijpbaar, waardoor het kind zelfvertrouwen ervaart en keuzes leert maken voor zichzelf vanuit zijn hart en gevoel. Het hoofd zal dit op een rijtje zetten en structuur bieden. De stap om een eigen pad te gaan en niet te vervallen in de voetsporen van anderen zal gemakkelijker gaan.

De begeleiders van de kinderen zullen worden meegenomen om het programma zelf te leren toepassen. Het is een ervaringsgerichte training. Op deze manier wordt het authentiek. Je kunt iets goed overdragen als je zelf de kennis beheerst, waardoor we duurzaamheid bereiken met elkaar.

Als we in contact zijn met onze eigenwaarde en talenten, kunnen we een stap maken naar een samenleving vanuit WIJ.

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je nu in voor de laatste updates.
Wees niet bang dat ik je wekelijks of maandelijks met een nieuwsbrief bestook.
Daar heb ik geen tijd voor; mijn prioriteiten liggen elders, bij het traject Colours of our heart voor kinderen.

En als daar wat moois over te schrijven valt, meld ik dat graag.

Het is gelukt! Dank voor je inschrijving

Pin It on Pinterest

Share This