Privacybeleid

Kleuren-Wijs

 

KKleuren-Wijs als fundament voor scholen en hulpverleningsinstellingen

Kleuren-Wijs is speciaal ontwikkeld vanuit de behoefte van het kind. Zo krijgen leerkrachten meer inzicht en tools om te voldoen aan de zorgplicht, en tegelijkertijd de kunde om elk kind te kunnen begeleiden en te ondersteunen vanuit ieders uniek-zijn. Het is meer dan een methode, een gedachtegoed en bied je een andere levenswijze.

Omdat het niet alleen vanuit kennis wordt aangereikt, maar tevens verbonden is met het gevoel, waardoor het kind zich begrepen voelt en meer openstaat voor begeleiding.

Als begeleider van kinderen heb je te maken met twee belangrijke aspecten: je kennis en je hart. Voor het overbrengen van je kennis, heb je kennis genoeg. Maar het gaat om méér dan kennis alleen. Hoe kun je je hart inzetten om de kinderen die je onder je hoede hebt te begeleiden naar een leven vanuit verbinding, met hun eigen authentiek leiderschap? Hoe kun je elk kind het gevoel geven dat hij gezien en gehoord wordt, óók de kinderen met een bijzonder vraagstuk (oftewel ‘label’-kinderen)? In de tijd van NU wordt van leerkrachten en begeleiders gevraagd dat ze tevens een gids zijn die kinderen op hun levenspad begeleiden en ondersteunen. Hoe geef je dat vorm?

Leven met je hoofd en hart in verbinding en handelen vanuit kracht in plaats van macht. Door de ervaringsgerichte werkwijze maak je het gedachtengoed eigen en Kleuren-Wijs werkt daardoor perfect als basis in elke leef-, speel- of werkomgeving. Je gaat deze levenswijze léven en je verbindt het met je eigen unieke vaardigheden of professie.

Kleuren-Wijs trainingen en playshops zijn altijd ervaringsgericht. De oefeningen en praktijkgerichte voorbeelden worden op mentaal, emotioneel, fysiek en energie niveau aangeboden en uitgewerkt. Zo kun je het gedachtengoed integreren in je eigen levenswijze.

Kleuren-Wijs: hart en hoofd in verbinding.
Kleuren-Wijs sociale verbindingsprogramma
Kleuren-Wijs-folder in geel: download het sociale verbindingsprogramma.

Kleuren-Wijs: hart en hoofd in verbinding.
Kleuren-Wijs authentiekleiderschap
Kleuren-Wijs-folder in rood: download authentiek leiderschap voor jong & oud.

 

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je nu in voor de laatste updates.
Wees niet bang dat ik je wekelijks of maandelijks met een nieuwsbrief bestook.
Daar heb ik geen tijd voor; mijn prioriteiten liggen elders, bij het traject Colours of our heart voor kinderen.

En als daar wat moois over te schrijven valt, meld ik dat graag.

Het is gelukt! Dank voor je inschrijving

Pin It on Pinterest

Share This