Privacybeleid

Kleuren-Wijs

 

Ieder kind, ieder mens, heeft liefde nodig om zichzelf in vrijheid te durven en te mogen ZIJN.
We hebben allemaal de behoefte om gezien en gehoord te worden. Wetenschappelijke onderzoeken tonen ook aan dat de nieuwe generatie vraagt om in verbinding te mogen blijven met wie zij in wezen zijn. Zij hebben een diepe behoefte aan verbinding met hun authentieke krachten. Echter vragen zij van ons hetzelfde.
Maar hoe doen we dat?

Hoe staan wij als authentieke mensen voor de klas of groep? Hoe geven wij les of leiding? En durven we onze kennis los te laten om vanuit een ander diep innerlijk weten contact te maken met het kind om vandaaruit de kennis over te dragen?
Ons programma geeft je tools en meer inzichten hoe je elk kind als uniek kan zien en de kans kan geven om totaal zichzelf te zijn. Dit betekent niet dat ieder gedrag wordt geaccepteerd, maar dat niet meer wordt geoordeeld in goed en fout. Als kinderen aangesproken worden op hun gedrag, dan heeft dat niets met hun ZIJN te maken.
Het is meer dan een methode, een gedachtegoed en bied je een andere levenswijze.
We maken het traject voor eenieder op maat waardoor je gaat ervaren hoe je dit gedachtegoed kunt toepassen op je dagelijkse problematieken of omstandigheden, waardoor je samen met je groep groeit in een harmonieuze verbinding.
Omdat het niet alleen vanuit kennis wordt aangereikt, maar tevens verbonden is met het gevoel, zal het kind zich begrepen voelen en meer openstaan voor begeleiding.

Leven met je hoofd en hart in verbinding en handelen vanuit kracht in plaats van macht. Door de ervaringsgerichte werkwijze maak je het gedachtegoed eigen (authentiek) en Kleuren-Wijs werkt daardoor perfect als basis in elke leef-, speel- of werkomgeving. Je gaat deze levenswijze samen léven en je verbindt het met je eigen unieke vaardigheden of professie. Het dagelijks leven is het lesmateriaal.

Dit traject opent een verruimd bewust-Zijn
* Bewust van wie je bent, wat je voelt, wat je wilt, wat je zegt, wat je denkt en van daaruit open staan voor wie de ander is
Als je jezelf beter begrijpt, begrijp je ook een ander beter
* Bewust maken van eigen kracht en mogelijkheden
Daardoor geen behoefte aan macht uit oefenen, geen beter of slechter; goed of fout meer, Geen roddels, competitie, oordelen en vergelijken, meer verdraagzaamheid
Foutjes zijn leermomenten.
Niet meer iemand anders willen zijn, maar jezelf! Authentiek zijn.
* Elk thema wordt uitgewerkt vanuit Ik & Jij, er wordt een volgende belangrijke stap gezet: de verbinding aangaan vanuit Wij, zonder jezelf kwijt te raken. Deze aanpak creëert gelijkwaardigheid en brengt het hart in samenwerking met kennis. Waardoor het een positieve invloed heeft in de groep of klas. Lees verder over de opbouw van Kleuren-Wijs.

Kleuren-Wijs: hart en hoofd in verbinding.
Kleuren-Wijs sociale verbindingsprogramma
Kleuren-Wijs-folder in geel: download het sociale verbindingsprogramma.

Kleuren-Wijs: hart en hoofd in verbinding.
Kleuren-Wijs authentiekleiderschap
Kleuren-Wijs-folder in rood: download authentiek leiderschap voor jong & oud.

 

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je nu in voor de laatste updates.
Wees niet bang dat ik je wekelijks of maandelijks met een nieuwsbrief bestook.
Daar heb ik geen tijd voor; mijn prioriteiten liggen elders, bij het traject Colours of our heart voor kinderen.

En als daar wat moois over te schrijven valt, meld ik dat graag.

Het is gelukt! Dank voor je inschrijving

Pin It on Pinterest

Share This