Privacybeleid

Kleuren-Wijs – Wilga ZibelDe werkende kracht van Kleuren-Wijs

Het programma heeft een unieke positieve invloed. Nadat elk thema uitgewerkt wordt vanuit ‘ik’ en ‘jij’, wordt een volgende verbinding gemaakt: de verbinding aangaan vanuit ‘wij’, zonder jezelf kwijt te raken. Deze aanpak creëert gelijkwaardigheid en brengt het hart in samenwerking met kennis.

Kleuren-Wijs draagt bij aan de balans van consequent zijn, duidelijk zijn en bij jezelf blijven. Je eigen kwaliteiten en beperkingen op de juiste manier inzetten in je groep. Niet meer vanuit macht, maar vanuit je ware kracht omgaan met ‘klassenmanagement’ en ‘ordehandhaving’. Helemaal jezelf zijn als leerkracht en/of begeleider, want kinderen voelen het meteen als je niet ‘echt’ voor de groep staat.

Je leert voelen dat verschillende meningen, waarheden en geloofsovertuigingen naast elkaar kunnen bestaan. Hierdoor worden dreiging en oordeel vervangen door ruimte en acceptatie. Elkaar leren zien en horen vanuit begrip en neutraliteit in plaats van uit (ver-)oordelen, resulteert in meer verbinding tussen leerlingen onderling en eveneens tussen leerling en leerkracht en/of begeleider.

Het materiaal van Kleuren-Wijs ondersteunt, verdiept en verbreedt reeds aanwezige lesmethodes. Het kan toegepast worden in combinatie met weerbaarheidstechnieken, faalangsttrainingen, sociale vaardigheidstrainingen, dramalessen, mentorlessen, etc.

Pin It on Pinterest

Share This


Play your colours

Als avonturier ga je op pad
via verschillende gekleurde routes om de eilanden te ontdekken
en het einddoel wie jij bent, wie de ander is en wat jouw kleuren zijn.
Dit zijn de schatten waar je je eigen schatkist mee gaat vullen.
Een goed gevulde eigen schatkist zorgt ervoor
dat je jouw levenspad vanuit liefde, kracht en zelfvertrouwen kan bewandelen,
in een liefdevolle verbinding met jezelf, de ander en je omgeving.
Introductieprijs van het gehele traject,
inclusief dit spel à € 55,-,
bedraagt NU € 195,- (ipv € 225,-)
bestel nu
Klik hier voor meer informatie over dit spel en het bijbehorende traject.
Of download de flyer met info over het spel.
bewustzijnsspel – Wilga Zibel