Privacybeleid

Kleuren-Wijs – Wilga ZibelDe werkende kracht van Kleuren-Wijs

Het programma heeft een unieke positieve invloed. Nadat elk thema uitgewerkt wordt vanuit ‘ik’ en ‘jij’, wordt een volgende verbinding gemaakt: de verbinding aangaan vanuit ‘wij’, zonder jezelf kwijt te raken. Deze aanpak creëert gelijkwaardigheid en brengt het hart in samenwerking met kennis.

Kleuren-Wijs draagt bij aan de balans van consequent zijn, duidelijk zijn en bij jezelf blijven. Je eigen kwaliteiten en beperkingen op de juiste manier inzetten in je groep. Niet meer vanuit macht, maar vanuit je ware kracht omgaan met ‘klassenmanagement’ en ‘ordehandhaving’. Helemaal jezelf zijn als leerkracht en/of begeleider, want kinderen voelen het meteen als je niet ‘echt’ voor de groep staat.

Je leert voelen dat verschillende meningen, waarheden en geloofsovertuigingen naast elkaar kunnen bestaan. Hierdoor worden dreiging en oordeel vervangen door ruimte en acceptatie. Elkaar leren zien en horen vanuit begrip en neutraliteit in plaats van uit (ver-)oordelen, resulteert in meer verbinding tussen leerlingen onderling en eveneens tussen leerling en leerkracht en/of begeleider.

Het materiaal van Kleuren-Wijs ondersteunt, verdiept en verbreedt reeds aanwezige lesmethodes. Het kan toegepast worden in combinatie met weerbaarheidstechnieken, faalangsttrainingen, sociale vaardigheidstrainingen, dramalessen, mentorlessen, etc.

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je nu in voor de laatste updates.
Wees niet bang dat ik je wekelijks of maandelijks met een nieuwsbrief bestook.
Daar heb ik geen tijd voor; mijn prioriteiten liggen elders, bij het traject Colours of our heart voor kinderen.

En als daar wat moois over te schrijven valt, meld ik dat graag.

Het is gelukt! Dank voor je inschrijving

Pin It on Pinterest

Share This