Privacybeleid

Materialen traject Colours of our heart


De boeken en aanvullend materiaal zijn ter ondersteuning van ons aangeboden traject. De kracht zit in herhaling. Daarom zal elke keer het dieper in het gevoel indalen waardoor het een voelend weten zal zijn. Voelend weten zal je niet meer vergeten waardoor duurzaamheid een feit is! De verhalen, vragen, verbindings- en verdiepingsoefeningen kunnen een helpende hand zijn bij ‘probleemstukken’ die worden ervaren. De inzichtkaarten zijn aanvullend materiaal op deze boeken, speciaal gericht op jonge kinderen (2½ tot 6 jaar).


Boeken

Rood: Ruimte Groen: Liefde De boeken rood & groen vormen de basis van het gedachtegoed van Colours of our heart en maken een fundament om vandaaruit met elk kind verbinding aan te gaan. Oranje: Emoties Het oranje boek ondersteunt om te begeleiden in emotionele situaties.

Boek Rood: Ruimte Ik & mijn plek, Jij & jouw plek, Wij maken samen onze plek + 10 inzichtkaarten Ik & mijn plek, jij & jouw plek, wij maken samen onze plek. De thema’s bestaansrecht en het creëren van veiligheid staan hierin centraal. Vanuit liefde en respect je ruimte innemen en een ander ruimte te geven en samen te leven. Opnieuw leren om ruimte in te nemen vanuit gelijkwaardigheid. Inzicht krijgen in jezelf, inzicht krijgen in de ander. Je eigen ruimte leren te beschermen (hooggevoeligheid) Sociale vaardigheden vanuit gelijkwaardigheid en acceptatie

Boek Groen: Liefde Ik ben oké, Jij bent oké, Wij zijn samen oké zoals we zijn. + 10 inzichtkaarten Het grondbeginsel, de pure essentie van het gedachtegoed van Colours of our heart is Liefde. Boek Groen gaat uitgebreid in op de thema’s (zelf)acceptatie, liefde en bevrijding van oordelen, zodat er een veilige ruimte ontstaat om te onderzoeken, te ontdekken, te leren, te groeien en te delen. Opdat het kind bewust wordt van zichzelf en zelfliefde, zelfvertrouwen, eigenwaarde en geloof in zichzelf ontwikkelt.

Boek Oranje: Emoties Ik voel, Jij voelt, Wij voelen samen. + 10 inzichtkaarten Boek Oranje gaat uitgebreid in op het leren omgaan met emoties, zoals angst, boosheid en verdriet. Emoties zullen het kind niet langer overspoelen en leiden en het kind leert om vanuit zijn authenticiteit de leiding te nemen over eigen emoties. Verder wordt de weg vrijgemaakt voor contact met gevoel en intuïtie.


Bordspel

Op pad als avonturier ontdek je via verschillende gekleurde routes de eilanden met hun uitdagingen. Een spel dat je meeneemt om als ontdekkingsreiziger je eigen regenboog-weetjes te verzamelen en … aan het einde van de regenboog vind je een schatkist vol goud. En het goud … dat ben je zelf!

Klik op de links hieronder om inkijkemplaar van de boeken te openen
inkijkexemplaar boek rood inkijkemplaar boek oranje inkijkemplaar boek groen

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je nu in voor de laatste updates.
Wees niet bang dat ik je wekelijks of maandelijks met een nieuwsbrief bestook.
Daar heb ik geen tijd voor; mijn prioriteiten liggen elders, bij het traject Colours of our heart voor kinderen.

En als daar wat moois over te schrijven valt, meld ik dat graag.

Het is gelukt! Dank voor je inschrijving

Pin It on Pinterest

Share This