Privacybeleid

Onze kracht

Voelend begrijpen (balans tussen hoofd, hart en buik):

De kracht van dit gedachtegoed is, dat we toewerken naar voelend begrijpen van de kennis. Dat betekent dat het niet alleen wordt begrepen en overgedragen vanuit het hoofd, maar tevens dat de kennis wordt begrepen in het gevoel, waardoor het handen en voeten krijgt en uitvoerbaar wordt vanuit de authentieke kern van de leerkracht.

Vele mensen hebben meningen over gevoel. Het roept iets vaags of zweverigs op. Maar we kunnen niet ontkennen dat gevoel bestaat. Vele van onze kinderen zijn hooggevoelig en ervaren zaken die niet voor iedereen zichtbaar zijn, maar zeker wel aanwezig. Als onderzoekster en ontwikkelaar heb ik dat wat niet tastbaar is, tastbaar gemaakt met allerlei symbolen en uitgewerkte materialen, zodat gevoelszaken zichtbaar worden en daardoor realistisch waardoor het hoofd het kan plaatsen en de kennis leert toepassen.

Door dit gedachtengoed te begrijpen vanuit het ratio maar ook toe te kunnen passen vanuit gevoel zal er echte duurzame veranderingen en verschuivingen plaats vinden.

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je nu in voor de laatste updates.
Wees niet bang dat ik je wekelijks of maandelijks met een nieuwsbrief bestook.
Daar heb ik geen tijd voor; mijn prioriteiten liggen elders, bij het traject Colours of our heart voor kinderen.

En als daar wat moois over te schrijven valt, meld ik dat graag.

Het is gelukt! Dank voor je inschrijving

Pin It on Pinterest

Share This