Privacybeleid

Kleuren-Wijs – Wilga ZibelDe werkende kracht van Kleuren-Wijs

Het programma heeft een unieke positieve invloed. Nadat elk thema uitgewerkt wordt vanuit ‘ik’ en ‘jij’, wordt een volgende verbinding gemaakt: de verbinding aangaan vanuit ‘wij’, zonder jezelf kwijt te raken. Deze aanpak creëert gelijkwaardigheid, verbinding en brengt het hart in samenwerking met kennis.

Kleuren-Wijs draagt bij aan de balans van consequent zijn, duidelijk zijn en bij jezelf blijven. Je eigen kwaliteiten en beperkingen op de juiste manier inzetten in je groep. Niet meer vanuit macht (overleven), maar vanuit je ware kracht omgaan met ‘klassenmanagement’ en ‘ordehandhaving’. Helemaal jezelf zijn als leerkracht en/of begeleider, want kinderen voelen het meteen als je niet ‘echt’ aanwezig bent.

Je leert voelen dat verschillende meningen, waarheden en geloofsovertuigingen naast elkaar kunnen bestaan. Hierdoor worden dreiging en oordeel vervangen door ruimte en acceptatie. Elkaar leren zien en horen vanuit begrip en neutraliteit in plaats van uit (ver-)oordelen, resulteert in meer verbinding tussen mensen onderling en eveneens tussen leerling en leerkracht en/of begeleider.

Het materiaal van Kleuren-Wijs ondersteunt, verdiept en verbreedt reeds aanwezige lesmethodes. Het kan worden toegepast in combinatie met weerbaarheidstechnieken, faalangsttrainingen, sociale vaardigheidstrainingen, dramalessen, mentorlessen …

Kijk op deze pagina om de ervaringen te lezen.

Onze kracht

Voelend begrijpen (balans tussen hoofd, hart en buik):

De kracht van dit gedachtegoed is, dat we toewerken naar voelend begrijpen van de kennis. Dat betekent dat het niet alleen wordt begrepen en overgedragen vanuit het hoofd, maar tevens dat de kennis wordt begrepen in het gevoel, waardoor het handen en voeten krijgt en uitvoerbaar wordt vanuit de authentieke kern van de leerkracht.

Vele mensen hebben meningen over gevoel. Het roept iets vaags of zweverigs op. Maar we kunnen niet ontkennen dat gevoel bestaat. Vele van onze kinderen zijn hooggevoelig en ervaren zaken die niet voor iedereen zichtbaar zijn, maar zeker wel aanwezig. Als onderzoekster en ontwikkelaar heb ik dat wat niet tastbaar is, tastbaar gemaakt met allerlei symbolen en uitgewerkte materialen, zodat gevoelszaken zichtbaar worden en daardoor realistisch waardoor het hoofd het kan plaatsen en de kennis leert toepassen.

Door dit gedachtegoed voelend te begrijpen (hoofd en gevoel in samenwerking) zal er echte duurzame veranderingen en verschuivingen plaatsvinden.

Sinds 2012 zijn er al vele mensen getraind en opgeleid om samen met hun doelgroepen dit bewustzijns pad te ervaren.
Vele mooie en duurzame ervaringen zijn er gedeeld.
Het is een rimpeleffect. Een steentje dat in het water is gegooid en steeds meer andere heeft aangeraakt die daarmee ook weer steentjes gooien en er al vele cirkels zijn ontstaan.
Lees meer over de ervaringen.

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je nu in voor de laatste updates.
Wees niet bang dat ik je wekelijks of maandelijks met een nieuwsbrief bestook.
Daar heb ik geen tijd voor; mijn prioriteiten liggen elders, bij het traject Colours of our heart voor kinderen.

En als daar wat moois over te schrijven valt, meld ik dat graag.

Het is gelukt! Dank voor je inschrijving

Pin It on Pinterest

Share This