Privacybeleid

Een spel om het bewustzijn te activeren 

Biedt kinderen een helpende hand om hun kleuren te ontdekken.

Wat is het

Play your colours is ontstaan
vanuit het gedachtegoed
van Wilga We nemen je mee als avonturier  om een eilandenreis te maken. Elk eiland heeft zijn eigen kleur
en zijn eigen thema.

Voor wie is het

Play your colours is geschikt
voor iedere leerkracht,
(groot)ouder en begeleider
die het verschil wil maken in het leven van een kind en openstaat
voor eigen ontwikkeling.

De werkende kracht

Met Play your colours ontdek je
wie je werkelijk bent;
jouw kleuren, jouw schatten
om je eigen schatkist mee te vullen.

Play your colours

het bewustzijnsspel


Play your Colours is een laagdrempelig bewustzijn spel dat op 16 verschillende manieren gespeeld en gebruikt kan worden. Dit is geen gewoon spelletje, maar materiaal met een bewustzijns-activatie.

Tijdens het spelen ontstaan er meteen verbindingen om vanuit nieuwsgierigheid en openheid jezelf en de ander te leren kennen.

Als avonturier ga je op pad via verschillende gekleurde routes om de eilanden te ontdekken én het einddoel wie jij bent, wie de ander is en wat jouw kleuren zijn. Dit zijn de schatten waar je je eigen schatkist mee gaat vullen.

Een goed gevulde eigen schatkist zorgt ervoor dat je jouw levenspad vanuit liefde, kracht en zelfvertrouwen kan bewandelen, in een liefdevolle verbinding met jezelf, de ander en je omgeving.

We hebben zelf de power in onze eigen handen om ons leven vorm te geven. Alleen zijn we ons hier vaak niet van bewust en creëren we ons leven vanuit een onbewust zijn.

In het spel Play your Colours kan je spelenderwijs en zonder oordeel ontdekken wanneer je reageert vanuit aansturing vanuit het hoofd (angsten) of wanneer je keuzes aangestuurd worden door verbinding met je eigen liefdevolle krachtbron vanuit eigenwaarde.

Ben je al overtuigd
van de werking van Colours of our Heart of wil je contact met me opnemen?

w

Chatten / appen / bellen / Skypen

Kies jij maar hoe we met elkaar in contact komen.

Maak een afspraak

Stuur even een e-mail, dan maken we een afspraak.

Ben je overtuigd?

Wil je ook je hart en je kennis samenvoegen en sta je open voor eigen ontwikkeling?

De werkende kracht

Het programma heeft een unieke positieve invloed. Nadat elk thema uitgewerkt wordt vanuit ‘ik’ en ‘jij’, wordt een volgende verbinding gemaakt: de verbinding aangaan vanuit ‘wij’, zonder jezelf kwijt te raken. Deze aanpak creëert gelijkwaardigheid, verbinding en brengt het hart in samenwerking met kennis.

Colours of our Heart draagt bij aan de balans van consequent zijn, duidelijk zijn en bij jezelf blijven. Je eigen kwaliteiten en beperkingen op de juiste manier inzetten in je groep. Niet meer vanuit macht (overleven), maar vanuit je ware kracht omgaan met ‘klassenmanagement’ en ‘ordehandhaving’. Helemaal jezelf zijn als leerkracht en/of begeleider, want kinderen voelen het meteen als je niet ‘echt’ aanwezig bent.

Je leert voelen dat verschillende meningen, waarheden en geloofsovertuigingen naast elkaar kunnen bestaan. Hierdoor worden dreiging en oordeel vervangen door ruimte en acceptatie. Elkaar leren zien en horen vanuit begrip en neutraliteit in plaats van uit (ver-)oordelen, resulteert in meer verbinding tussen mensen onderling en eveneens tussen leerling en leerkracht en/of begeleider.

Het materiaal ondersteunt, verdiept en verbreedt reeds aanwezige lesmethodes. Het kan worden toegepast in combinatie met weerbaarheidstechnieken, faalangsttrainingen, sociale vaardigheidstrainingen, dramalessen, mentorlessen …

Kijk op deze pagina om de ervaringen te lezen.

"Het meest zichtbare resultaat heb ik mogen ontvangen van een meisje, dat zelfs op die manier van haar eetstoornis is afgekomen."

Inge Heezen – Couple: Kleuren-Wijscoach & -docente

"1. Je leert de klas beter kennen. Je bekijkt de wereld op een andere manier. Veel dingen dacht ik eigenlijk al, maar daar heb ik nu meer informatie over gekregen. 2. Ik heb geleerd meer voor mezelf op te komen en minder een mening te hebben over elkaar. 3. Je leert de anderen beter kennen en daarom ook beter te begrijpen. Bij een andere les was dat waarschijnlijk niet zo gebeurd. 4. De lessen komen bij je binnen en ik denk ook bij anderen.

opmerkingen van leerlingen

"Josje wordt vaak gepest. Ze heeft het tijdens het traject durven vertellen. Er is herkenning in de groep."

Esther: College Friesland

FAQ’s
veel gestelde vragen

Hoe vaak kun je het spel spelen?

Dit spel kan zo vaak gespeeld worden als je zelf wilt, omdat er verschillende spelmogelijkheden. 

Wat is de doelstelling van het spel?

Bij elke route is het vullen van je schatkist de doelstelling; welke schatten (goud) heb je ontdekt en vul je schatkist hiermee.

Hoe wordt bewustwording geactiveerd?

Tijdens een workshop laten we je kennismaken met de diepere achtergronden en tools om kinderen te begeleiden tijdens Play your colours om nog meer bewustwording te activeren.

Waar kan ik het spel kopen?

Het spel is niet te koop. Het spel hoort bij het traject Colours of our Heart

Komt het spel overeen met het dagelijks leven?

De trainingen en playshops zijn altijd ervaringsgericht. De oefeningen en praktijkgerichte voorbeelden worden op mentaal, emotioneel, fysiek en energetisch niveau aangeboden en uitgewerkt. Zo kun je het gedachtengoed integreren in je eigen levenswijze en kun je kinderen uit eigen ervaring laten zien en laten voelen hoe het werkt. De materie wordt op een speelse, plezierige en kleurrijke manier verbonden en verdiept. Met Kleuren-Wijs voeg je hart en kennis samen.

Hoe verloopt het traject?

Tijdens een workshop laten we je kennis maken met de diepere achtergronden en tools om kinderen te begeleiden tijdens play your colours om nog meer bewustwording te activeren.

Is het spel alleen voor kinderen?

Het spel is geschikt voor kinderen van 7 tot 14 jaar. De leerkrachten ouders of begeleiders die met de kinderen op weg gaan, leren ook en passant hoe hun hart en kennis te vergroten.

contactformulier

Heb je een vraag, wil je meer informatie, neem dan contact met me op.

6 + 4 =

+31 6 29 18 00 35

welkom[@]wilgazibel.nl

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je nu in voor de laatste updates.
Wees niet bang dat ik je wekelijks of maandelijks met een nieuwsbrief bestook.
Daar heb ik geen tijd voor; mijn prioriteiten liggen elders, bij het traject Colours of our heart voor kinderen.

En als daar wat moois over te schrijven valt, meld ik dat graag.

Het is gelukt! Dank voor je inschrijving

Pin It on Pinterest

Share This