Privacybeleid

Bewustzijnstraject dat de aandacht focust op het thema Grensoverschreidend gedrag / Seksualiteit

Wat is het

Het is een taboedoorbrekend bewustzijnstraject met 30 stellingkaarten inclusief 110 verdiepende vraagkaartjes om een open neutrale en veilige ruimte te creëren om het thema seksualiteit te bespreken en indien nodig in te begeleiden.

Voor wie is het

Talk & Stuff is geschikt voor jezelf en voor (groot)ouders, leerkrachten en begeleidere. Met dit materiaal heb je de tools in handen om openheid te creëren over en bij te dragen aan een “gezonde” seksuele ontwikkeling van kinderen.

De werkende kracht

Met Talk & Stuff willen we de macht uit seksualiteit bevrijden zodat ongelijkwaardigheid in relaties afneemt. Door te leren praten over seksualiteit wordt het onderwerp uit de taboesfeer gehaald.

Talk & Stuff

taboedoorbrekend bewustzijnstraject

Samen met mijn dochter Emily heb ik Talk & Stuff ontwikkeld.
Het is een taboedoorbrekend bewustzijnstraject met 30 stellingkaarten inclusief 110 verdiepende vraagkaartjes om een open neutrale en veilige ruimte te creëren om het thema seksualiteit te bespreken en indien nodig in te begeleiden.

Ik weet dat we een thema aansnijden waar enorm veel taboe op heerst en waarin ook uitbuiting voorkomt. Een thema dat vaak in de schaduw verdwijnt, waardoor echt bewustzijn niet of nauwelijks ontwikkeld kan worden.

Uit onderzoeken blijkt ook dat: door dit thema uit de taboesfeer te halen, stijgt de tolerantie en dalen cijfers met betrekking tot seksueel geweld. We hebben allemaal wel hier iets mee te maken gehad. Of je bent er slachtoffer van, of je bent er getuige van geweest doordat iemand in je naaste omgeving dit heeft ervaren. Met dit traject willen we graag het taboe rondom seksualiteit doorbreken!

Jonge generatie begeleiden in seksualiteit

Het was in eerste instantie bedoeld om materiaal te maken om de jonge generatie te begeleiden en te ondersteunen in een gezonde seksuele ontwikkeling. Maar gedurende het ontwikkelen van het traject, kwamen ook wij samen in familiethema’s terecht en waren we zelf ook blokkades en trauma’s aan het bevrijden.

Onze eigen volwassen blokkades doorbreken

Zo ontdekten we hoe belangrijk het is, dat we ook als volwassene op een andere manier naar onze eigen seksuele ontwikkeling kunnen kijken en ons bewust worden van de overtuigingen en blokkades die ons remmen in ons contact met onszelf en in relatie met de ander. We willen graag de macht uit seksualiteit bevrijden zodat ongelijkwaardigheid in relaties afneemt.

Impact op familiesystemen

Vanuit mijn 20 jaar praktijkervaring weet ik dat slechte ervaringen op seksueel gebied door kunnen werken in hele familiesystemen. We geven een eigen invulling aan seksualiteit. We worden gevormd door onze opvoeding, vrienden, cultuur, maar ook door de media. De overtuigingen en manieren waarop we met onze seksualiteit omgaan wordt overgedragen.

Iemand moet “stop” zeggen

Dit geldt niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen. Dit blijft doorgaan van generatie op generatie, totdat iemand in de familie zegt: “STOP”, ik ga en wil het anders doen voor mijzelf en eventueel voor mijn kinderen.

Dat betekent niet dat ik nu met een vinger ga wijzen naar onze ouders. Ook zij hebben het weer overgedragen gekregen van hun ouders en ga zo maar door.

Maar ergens mag de overdracht stoppen en de cirkel doorbroken worden.
Hoe? Dat is vaak het probleem.

Maar hoe zeg je “stop”?

Hoe waardevol is het dan om materiaal in handen te hebben, dat een licht werpt op je eigen seksuele ontwikkeling? Materiaal dat je ook kunt gebruiken om samen met je eigen kinderen of met kinderen uit je klas/groep te praten over het thema seksualiteit, zodat je hen kan ondersteunen in een gezonde seksuele ontwikkeling.

Ben je nieuwsgierig geworden, of je het nu voor jezelf wilt aanschaffen, voor jou als ondersteunden materiaal voor ouders of als leerkracht? Klik dan op de link om naar de academie te gaan en er meer over te lezen.

Talk & Stuff - het spel

Ben je al overtuigd
van het nut van Talk & Stuff of wil je contact met me opnemen?

w

Chatten / appen / bellen / Skypen

Kies jij maar hoe we met elkaar in contact komen.

Maak een afspraak

Stuur even een e-mail, dan maken we een afspraak.

Ben je overtuigd?

Wil je ook je hart en je kennis samenvoegen en sta je open voor eigen ontwikkeling?

contactformulier

Heb je een vraag, wil je meer informatie, neem dan contact met me op.

7 + 2 =

+31 6 29 18 00 35

welkom[@]wilgazibel.nl

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je nu in voor de laatste updates.
Wees niet bang dat ik je wekelijks of maandelijks met een nieuwsbrief bestook.
Daar heb ik geen tijd voor; mijn prioriteiten liggen elders, bij het traject Colours of our heart voor kinderen.

En als daar wat moois over te schrijven valt, meld ik dat graag.

Het is gelukt! Dank voor je inschrijving

Pin It on Pinterest

Share This