Privacybeleid

Volwaardig en kansrijk leven

Elke keer als ik ogen van een kind of een volwassenen zie oplichten en stralen omdat ze bevrijd zijn van hun programmeringen, maakt mijn hart een sprongetje. Dat is het moment dat zij voelen wie ze in hun echte waarden zijn. En dat gun ik iedereen. 

Om vrij te zijn door weer contact te leggen met de volwaardige persoon die je werkelijk bent. Niet meer wankelen of verdwaald raken door afwijzing en kritiek van anderen en  van jezelf. 

Iedereen is van gelijke waarde!

Het maakt niet uit waar je wieg stond, welke kleding je draagt, wat je bankrekening je ook vertelt of welke huidskleur je hebt. Iedereen verdient een kans om een volwaardig leven te mogen leven en kansrijk te kunnen opgroeien. 

Al deze zaken zeggen niets over de gelijkwaardigheid van mensen. En in de kern zijn we allemaal van dezelfde waarde!

Het weten en vooral het leren voelen van deze waarde geeft zelfvertrouwen, kracht en doorzettingsvermogen om voor jezelf een leven te creëren vanuit je eigen hart en talenten.

De realiteit is vaak anders

Zo zou het moeten zijn in mijn visie. Helaas ziet het er in de praktijk heel anders uit.
Ieder mens heeft zijn eigen talenten. Alleen krijgt niet iedereen de kans om deze talenten te ontdekken en te gebruiken.

Dit kan leiden tot onzekerheid, een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Gevoelens van ongelijkwaardigheid zorgen voor een grotere kans op achterstand. Levensvreugde en  plezier nemen af en de fonkeling in de ogen verdwijnt.

Gelijke kansen

Als talent onvoldoende wordt benut, kunnen we te maken krijgen met ernstige gedragsproblematiek (waaronder verslaving). Vaak werkt dit door van generatie op generatie, totdat er ergens hulp wordt aangeboden. Hulp die ervoor zorgt dat het gezinspatroon wordt doorbroken.

Niet iedereen heeft de mogelijkheid een pad te volgen en antwoorden te vinden. Soms ben je de weg kwijt in het leven. Soms heeft je ‘innerlijk’ kind geen kans gekregen of was er geen gevoel van eigenwaarde om je kansen te durven nemen.

Ik geloof in het belang van gelijke kansen voor álle kinderen omdat iedereen op deze wereldbol iets unieks en moois heeft bij te dragen. Niet slechts een enkeling, maar ieder van ons.

Colours of our heart pad

Zelf heb ik jarenlang een hobbelig pad met hindernissen gelopen, me afvragend wie ik ben en wat ik in dit leven kom doen. 

Gaandeweg heb ik een een pad ontdekt, dat ik heb vertaald naar het Colours of our heart pad, een gedachtegoed dat ik jarenlang ook met anderen heb gedeeld.

Volwassen gaven mij aan: “Ik wilde dat ik dit had gekregen toen is kind was”.

Kinderen zeiden: “wij hebben zoveel geluk dat we bij jouw terecht zijn gekomen. Je moet er voor zorgen dat meer kinderen hier ook kennis mee maken”. 

Daarom heb ik alles uitgewerkt in materialen inclusief workshops.

Je kern

De tools werken als een sleutel om je te herinneren in je kern wie je bent, waardoor je je waarde gaat voelen, je kracht toeneemt en je zelfvertrouwen ervaart. Zo worden talenten zichtbaar.

Als je weet en voelt dat je zelf oké bent, durf je vanuit liefde en respect je ruimte in te nemen naast de ander, zonder jezelf onveilig te voelen. 

Hierdoor neem je je leven in eigen handen en krijg je (weer) een plaats in je eigen leven. Levensvreugde en plezier nemen toe. 

Wie ben ik? Wie ben jij? Hoe kunnen we met elkaar omgaan zonder onszelf kwijt te raken?

Dat zijn vraagstukken die tijdens het traject duidelijk worden.

Met elkaar en voor elkaar aan een stevige liefdevolle basis bouwen. 

De sleutel in handen krijgen om jezelf (en anderen) te bevrijden

Vrij van programma’s die aangemaakt zijn vanuit (verwachtings) patronen, 

Vrij van overtuigingen, 

Vrij van alles wat je beperkt om te leven vanuit je hart….

 Vrij zijn om je eigen waardevolle kleuren te kunnen en durven voelen en te ZIJN! Thuiskomen en -blijven bij wie je werkelijk bent. 

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je nu in voor de laatste updates.
Wees niet bang dat ik je wekelijks of maandelijks met een nieuwsbrief bestook.
Daar heb ik geen tijd voor; mijn prioriteiten liggen elders, bij het traject Colours of our heart voor kinderen.

En als daar wat moois over te schrijven valt, meld ik dat graag.

Het is gelukt! Dank voor je inschrijving

Pin It on Pinterest

Share This