Privacybeleid

Volwaardig en kansrijk leven

 

Mijn visie is dat als je een helder zelfbeeld hebt, je zelfbewuster en zelfverzekerder in je leven staat. Vanuit deze verbinding zul je keuzes maken vanuit zelfvertrouwen en een gevoel van eigenwaarde. Hierdoor voel je je veilig naast de ander.

Wat zal je leven er dan anders uitzien.

 

Elke keer als ik de ogen van een kind of een volwassene zie oplichten en stralen omdat ze bevrijd zijn van hun programmeringen, maakt mijn hart een sprongetje. Dat is het moment dat zij herinneren en (weer) voelen wat hun echte waarden zijn. En dat gun ik iedereen. 

Om vrij te zijn door weer contact te leggen met de volwaardige persoon die je werkelijk bent. Niet meer wankelen of verdwaald raken door afwijzing en kritiek van anderen en van jezelf.

Iedereen is van gelijke waarde!

Het maakt niet uit waar je wieg stond, welke kleding je draagt, wat je bankrekening je ook vertelt of welke huidskleur je hebt. Iedereen verdient een kans om een volwaardig leven te mogen leven en kansrijk te kunnen opgroeien.

Al deze zaken zeggen niets over de gelijkwaardigheid van mensen. In de kern zijn we allemaal van dezelfde waarde!

Het weten en vooral het leren voelen van deze waarde geeft zelfvertrouwen, kracht en doorzettingsvermogen om voor jezelf een leven te creëren vanuit je eigen hart en talenten.

De realiteit is vaak anders

Zo zou het moeten zijn in mijn visie. Helaas ziet het er in de praktijk heel anders uit.
Ieder mens heeft zijn eigen talenten. Alleen krijgt niet iedereen de kans om deze talenten te ontdekken en te gebruiken.

Dit kan leiden tot onzekerheid, een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Gevoelens van ongelijkwaardigheid zorgen voor een grotere kans op achterstand. Levensvreugde en plezier nemen af en de fonkeling in de ogen verdwijnt.

Gelijke kansen

Als talent onvoldoende wordt benut, kunnen we te maken krijgen met ernstige gedragsproblematiek (waaronder verslaving). Vaak werkt dit door van generatie op generatie, totdat er ergens hulp wordt aangeboden. Hulp die ervoor zorgt dat het gezinspatroon wordt doorbroken.

Niet iedereen heeft de mogelijkheid een pad te volgen en antwoorden te vinden. Soms ben je de weg kwijt in het leven. Soms heeft je ‘innerlijk’ kind geen kans gekregen of was er geen gevoel van eigenwaarde om je kansen te durven nemen.

Ik geloof in het belang van gelijke kansen voor álle kinderen omdat iedereen op deze wereldbol iets unieks en moois heeft bij te dragen. Niet slechts een enkeling, maar ieder van ons.

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je nu in voor de laatste updates.
Wees niet bang dat ik je wekelijks of maandelijks met een nieuwsbrief bestook.
Daar heb ik geen tijd voor; mijn prioriteiten liggen elders, bij het traject Colours of our heart voor kinderen.

En als daar wat moois over te schrijven valt, meld ik dat graag.

Het is gelukt! Dank voor je inschrijving

Pin It on Pinterest

Share This