Privacybeleid

Visie; volwaardig en kansrijk leven

Alle kinderen verdienen een kans om een volwaardig leven te mogen leven en kansrijk te kunnen opgroeien. Het maakt niet uit welke huidskleur je hebt, waar je wieg stond, welke kleding je draagt of wat je bankrekening je ook vertelt. Al deze zaken zeggen niets over de gelijkwaardigheid van mensen.
In de kern zijn we allemaal van dezelfde waarde!

Het weten en vooral het leren voelen van deze waarde geeft zelfvertrouwen, kracht en doorzettingsvermogen om voor jezelf een leven te creëren vanuit je eigen hart en talenten.
Zo zou het moeten zijn in mijn visie.

Helaas ziet het er in de praktijk heel anders uit.
Ieder mens heeft zijn eigen talenten. Alleen krijgt niet iedereen de kans om deze talenten te ontdekken en te gebruiken.
Veel kinderen worden geboren en groeien op in kansarme milieus. Zij staan meestal aan de zijlijn van de maatschappij. Zij ervaren vaak schaamte en stigmatisering wat effect heeft op hun persoonlijke en psychische ontwikkeling. Dit kan leiden tot onzekerheid, een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Deze gevoelens van ongelijkwaardigheid zorgen voor een grotere kans op achterstand. De levensvreugde en het plezier nemen af en de fonkeling in de ogen verdwijnt.

 

Gelijke kansen

Als hun talent onvoldoende wordt benut, kunnen kinderen te maken krijgen met ernstige gedragsproblematiek (waaronder verslaving). Dikwijls gaat dit van generatie op generatie, totdat er ergens hulp wordt aangeboden, die ervoor kan zorgen dat het gezinspatroon wordt doorbroken.
Degenen die de moed hebben om zich van hun ‘groep’ af te scheiden, moeten zichzelf vaak bewijzen en moeten vooral presteren om uiteindelijk met kleine stapjes vooruit te komen …

Ik geloof in het belang van gelijke kansen voor álle kinderen omdat iedereen op deze wereldbol iets unieks en moois heeft bij te dragen. Niet slechts een enkeling, maar ieder van ons.

Idealistisch? Nee … dit is mijn levensmissie. Hier geloof ik in en daarom heb ik de Wilga Zibel Foundation opgericht om kinderen uit kansarmere milieus de mogelijkheid te geven kansrijk op te groeien.

Lees verder over mijn missie en het traject Colours of our heart.

volwaardig & kansrijk leven: Colours of our heart

illustratie door Inge Ingrid

Heb jij een hart voor kinderen? Ook jij kan zoveel betekenen voor kinderen uit kansarme milieus.

Mag ik je vragen om me op weg te helpen met mijn missie? Dat kan door mijn missie te bestendigen. Neem een kijkje op de pagina donatie. Misschien wil je meteen doneren? Of neem contact met me op.

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je nu in voor de laatste updates.
Wees niet bang dat ik je wekelijks of maandelijks met een nieuwsbrief bestook.
Daar heb ik geen tijd voor; mijn prioriteiten liggen elders, bij het traject Colours of our heart voor kinderen.

En als daar wat moois over te schrijven valt, meld ik dat graag.

Het is gelukt! Dank voor je inschrijving

Pin It on Pinterest

Share This