Privacybeleid

Voor jou als leerkracht/begeleider

Colours of Our Heart Path

De sleutels waarmee je het bewustzijn activeert en kleurenwijsheid vergroot bij  jezelf en de kinderen in je leven

Voor jou als leerkracht/begeleider

Het Colours of our Heart gedachtengoed is geschikt voor iedereen die open staat zichzelf te zien, te voelen en te horen. Voor jou als je een innerlijke behoefte hebt om te leven vanuit verbinding met je hart & hoofd en gevoel in balans. Het traject reikt de sleutels (tools ) aan en neemt je bij de hand om je leven vanuit oordeelloosheid te ontdekken, te onderzoeken en te leren omgaan met jouw levenslessen.

Vanuit deze diepe authentieke innerlijke verbinding is het traject ook geschikt voor volwassenen en kan het in elk werkgebied geïmplementeerd worden (dus ook het jouwe!). Via jou kunnen andere volwassenen en kinderen bereikt en aangeraakt worden.

Het programma ‘Colours of our heart’ kan worden ingezet in het basisonderwijs en in het gehele voortgezet- en hoger onderwijs. Ook is het programma geschikt voor andere professionals die met kinderen werken: TSO, BSO, bureau jeugd & gezin, jeugdzorg, hulpverleners en uiteraard ook voor jezelf als ouders en voor grootouders.

  • Je werk als leerkracht: Als je een verschil wil maken in het leven van een kind. Naast dat je de kinderen de leerstof bij wil brengen, wil je de kinderen in je klas tools meegeven om in zichzelf te geloven en op zichzelf te vertrouwen. Dit zal voor een stevig fundament zorgen en voor gelijkwaardigheid naast en met een ander.

 

  • Je werk als hulpverlener: Met het geleerde kan je een extra diepte in je begeleiding toevoegen. Het maakt niets uit als je al andere sociaal emotionele programma’s gebruikt. Dit traject is een fundament waar alle andere programma’s op kunnen staan. Het kan je programma completer en zelfs nog rijker maken door deze aanvulling.

Tijdens het traject laten we je kennis maken met de diepere achtergronden en tools om kinderen/volwassenen te begeleiden om nog meer bewustwording te activeren.

Bewust van wie je bent, wat je voelt, wat je wilt, wat je zegt, wat je denkt en van daaruit open staan voor wie de ander is. Want wanneer je jezelf beter begrijpt, begrijp je ook een ander beter

Bewustmaken van je eigen kracht en mogelijkheden. Daardoor verdwijnt de behoefte aan het uitoefenen van macht. Er is geen beter of slechter en goed of fout meer, Geen roddels, competitie, oordelen en vergelijken, maar juist meer verdraagzaamheid.

Foutjes worden leermomenten. Dan wil je niet meer iemand anders zijn, maar jezelf! Authentiek zijn dus.

Elk thema wordt uitgewerkt vanuit Ik & Jij, er wordt een volgende belangrijke stap gezet: de verbinding aangaan vanuit Wij, zonder jezelf kwijt te raken.

Deze aanpak creëert gelijkwaardigheid en brengt het hart in samenwerking met kennis. Daardoor heeft het een positieve invloed in de groep of klas.

Door Colours of our Heart ga je van overleven naar volop in het leven staan.

Het is belangrijk dat een kind of volwassenen in verbinding is met zijn innerlijke waarden. 

Deze waarden niet alleen WEET maar ook VOELT.  Zo zal hij een ander nooit pesten om naar beneden te halen.

En andersom ook niet.

Als je je waarde kent, dan zal de boodschap van de pester je niet raken omdat je eigenwaarde en je liefde voor jezelf je beschermt vanuit een natuurlijke bescherming. Waardoor je geen muren om je heen hoeft te bouwen.

Competitie en concurrentie neemt hierdoor ook af of verdwijnt zelfs.

Op het moment dat we de waarde voelen van wie we zijn, maakt het niet meer uit als iemand anders ergens goed in is. Misschien wil je dat ook wel, maar zal het je stimuleren om zelf te groeien in plaats van afgunstig te zijn.

Niemand is van meer waarde, maar we zijn wel allemaal uniek en blinken uit in bepaalde dingen. Door dat te (h)erkennen, creëren we een maatschappij vanuit meer harmonie een ruimte voor veel verschillende mensen.

Omdat het geen methode is maar een levenswijze wordt, kun je Colours of our Heart uitstekend toevoegen aan elk bestaande methode of in elke praktijk toevoegen. Het kan een mooie basis geven aan bijvoorbeeld zelfvertrouwen trainingen, conflicthanteringsmethodieken en antipest protocollen, maar ook aan behandelmethodieken, therapeutische of coachingspraktijken etc. Overal waar mensen met mensen werken.

Ga samen met het kind/volwassenen op pad om te ervaren hoe je handen en voeten kunt geven aan essentiële levenslessen en wijsheden om het hart te bevrijden, eigen kleuren te herinneren en te kunnen leven, zodat echte voelbare veranderingen kunnen worden bewerkstelligd.

Testimonials van mensen die Colours of our Heart in het onderwijs gebruiken

Hetty Maas

Ester Kamphuis, deel 1

Ester Kamphuis, deel 2

 Geïnteresseerd? Neem contact op:

Chatten / appen / bellen / Skypen

Kies jij maar hoe we met elkaar in contact komen.

Maak een afspraak

Stuur even een e-mail, dan maken we een afspraak.

Ben je overtuigd?

Wil je ook je hart en je kennis samenvoegen? Naar de Academie.

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je nu in voor de laatste updates.
Wees niet bang dat ik je wekelijks of maandelijks met een nieuwsbrief bestook.
Daar heb ik geen tijd voor; mijn prioriteiten liggen elders, bij het traject Colours of our heart voor kinderen.

En als daar wat moois over te schrijven valt, meld ik dat graag.

Het is gelukt! Dank voor je inschrijving

Pin It on Pinterest

Share This