Privacybeleid

Voor jou als leerkracht/begeleider

Colours of Our Heart Path

Bouwt bruggen tussen hoofd, gevoel en hart en biedt een helpende hand op weg naar een leven vanuit meer zelfbewustzijn en eigenwaarde voor volwassenen en kinderen.

Voor jou als leerkracht/begeleider

Het Colours of our Heart gedachtegoed is voor jou als je graag van betekenis wil zijn in het leven van de kinderen waar je mee werkt.

De kinderen van NU vinden kennis alleen niet meer genoeg. Zij hebben een diepe behoefte aan zingeving en vragen ons in verbinding te mogen blijven met hun hart en intrinsieke waarden.

Ons traject reikt de sleutels (tools) aan en neemt je bij de hand om samen met de kinderen vanuit oordeelloosheid te ontdekken wie ze zijn en wie de ander is, te onderzoeken hoe ze zich kunnen ontwikkelen in de sociaal emotionele thematieken en te leren omgaan met levenslessen.

Hierdoor leer je kinderen al heel jong authentiek leiderschap te houden over zichzelf, hun emoties, hun talenten en vooral hun eigen leven terwijl er wel verbinding is met de ander.
IK – JIJ – WIJ

Het programma ‘Colours of our Heart’ kan worden ingezet in het basisonderwijs en in het gehele voortgezet- en hoger onderwijs. Ook is het programma geschikt voor andere professionals die met kinderen werken: TSO, BSO, bureau jeugd & gezin, jeugdzorg, hulpverleners en uiteraard ook voor jezelf als ouders en voor grootouders.

Foutjes worden leermomenten. Dan wil je niet meer iemand anders zijn, maar jezelf! Authentiek zijn dus.

Elk thema wordt uitgewerkt vanuit Ik & Jij, er wordt een volgende belangrijke stap gezet: de verbinding aangaan vanuit Wij, zonder jezelf kwijt te raken.

Deze aanpak creëert gelijkwaardigheid en brengt het hart in samenwerking met kennis. Daardoor heeft het een positieve invloed in de groep of klas.

Door Colours of our Heart ga je van overleven naar volop in het leven staan.

Het is belangrijk dat een kind of volwassenen in verbinding is met zijn innerlijke waarden. 

Deze waarden niet alleen WEET maar ook VOELT.  Zo zal hij een ander nooit pesten om naar beneden te halen.

En andersom ook niet.

Als je je waarde kent, dan zal de boodschap van de pester je niet raken omdat je eigenwaarde en je liefde voor jezelf je beschermt vanuit een natuurlijke bescherming. Waardoor je geen muren om je heen hoeft te bouwen.

Competitie en concurrentie neemt hierdoor ook af of verdwijnt zelfs.

Op het moment dat we de waarde voelen van wie we zijn, maakt het niet meer uit als iemand anders ergens goed in is. Misschien wil je dat ook wel, maar zal het je stimuleren om zelf te groeien in plaats van afgunstig te zijn.

Niemand is van meer waarde, maar we zijn wel allemaal uniek en blinken uit in bepaalde dingen. Door dat te (h)erkennen, creëren we een maatschappij vanuit meer harmonie een ruimte voor veel verschillende mensen.

Omdat het geen methode is maar een levenswijze wordt, kun je Colours of our Heart uitstekend toevoegen aan elk bestaande methode of in elke praktijk toevoegen. Het kan een mooie basis geven aan bijvoorbeeld zelfvertrouwen trainingen, conflicthanteringsmethodieken en antipest protocollen, maar ook aan behandelmethodieken, therapeutische of coachingspraktijken etc. Overal waar mensen met mensen werken.

Ga samen met het kind/volwassenen op pad om te ervaren hoe je handen en voeten kunt geven aan essentiële levenslessen en wijsheden om het hart te bevrijden, eigen kleuren te herinneren en te kunnen leven, zodat echte voelbare veranderingen kunnen worden bewerkstelligd.

Testimonials van mensen die Colours of our Heart in het onderwijs gebruiken

Hetty Maas

Ester Kamphuis, deel 1

Ester Kamphuis, deel 2

 Geïnteresseerd? Neem contact op:

Chatten / appen / bellen / Skypen

Kies jij maar hoe we met elkaar in contact komen.

Maak een afspraak

Stuur even een e-mail, dan maken we een afspraak.

Ben je overtuigd?

Wil je ook je hart en je kennis samenvoegen? Naar de Academie.

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je nu in voor de laatste updates.
Wees niet bang dat ik je wekelijks of maandelijks met een nieuwsbrief bestook.
Daar heb ik geen tijd voor; mijn prioriteiten liggen elders, bij het traject Colours of our heart voor kinderen.

En als daar wat moois over te schrijven valt, meld ik dat graag.

Het is gelukt! Dank voor je inschrijving

Pin It on Pinterest

Share This