Privacybeleid

Voor wie

H et programma is geschikt voor iedere leerkracht en begeleider die zijn hart met zijn kennis wil samenvoegen en open staat voor eigen ontwikkeling. Het kan worden ingezet in het basisonderwijs en voor het gehele voortgezet- en hoger onderwijs. Het programma is tevens geschikt voor andere professionals die met kinderen werken: TSO/BSO, bureau jeugd & gezin, jeugdzorg, hulpverleners, etc. En uiteraard ook voor ouders en grootouders

Play your colours!
Een spel om het bewustzijn te activeren en Kleuren-Wijs-heid te vergroten
voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 14 jaar

Op pad als avonturier ontdek je via verschillende gekleurde routes de eilanden met hun uitdagingen. Een spel dat je meeneemt om als ontdekkingsreiziger je eigen regenboog-weetjes te verzamelen en … aan het einde van de regenboog vind je een schatkist vol goud. En het goud … dat ben je zelf!

Je ontdekt (herinnert) wie je werkelijk bent, jouw kleuren, jouw schatten om je eigen schatkist mee te vullen en je ontdekt ook wie de ander is die je onderweg tegenkomt.

Een goed gevulde eigen schatkist zorgt ervoor dat je jouw levenspad vanuit liefde, kracht en zelfvertrouwen kan bewandelen, in een liefdevolle verbinding met jezelf, de ander en je omgeving.

Dit spel kan zo vaak gespeeld worden als je zelf wilt, omdat er verschillende spelmogelijkheden. Bij elk route is het vullen van je schatkist de doelstelling; welke schatten (goud) heb je ontdekt en vul je schatkist hiermee?

Tijdens een workshop laten we je kennis maken met de diepere achtergronden en tools om kinderen te begeleiden tijdens play your colours om nog meer bewustwording te activeren.

Voor degene die geraakt zijn door Play your colours hebben wij nog meer mogelijkheden:

 1. Kleuren-Wijs Workshops voor leerkrachten/begeleiders met de boeken
  Dit spel kun je verder uitbreiden door een training te volgen om met de drie kleuren-wijs boeken te werken en dieper kennis te maken met het gedachtengoed. De boeken staan vol met authentieke kinderverhalen, verbindende en verdiepende oefeningen en achtergrondinformatie van de thema’s.

  De trainingen en playshops zijn altijd ervaringsgericht. De oefeningen en praktijkgerichte voorbeelden worden op mentaal, emotioneel, fysiek en energetisch niveau aangeboden en uitgewerkt. Zo kun je het gedachtengoed integreren in je eigen levenswijze en kun je kinderen uit eigen ervaring laten zien en laten voelen hoe het werkt.  De materie wordt op een speelse, plezierige en kleurrijke manier verbonden en verdiept. Met Kleuren-Wijs voeg je hart en kennis samen.

 1. Sociaal verbindingsprogramma

  Het sociale verbindingsprogramma wordt in drie dagdelen aangeboden en is speciaal gericht op leerkrachten en begeleiders die Kleuren-Wijs als fundament in hun groep willen toepassen. Lees op deze pagina onze missie.

 1. Playshops voor klassen/groepen

  De Kleuren-Wijs trainer komt in de groep voor een playshop van ongeveer anderhalf uur. Er worden praktische richtlijnen en voorbeeldinformatiegegeven om zelf met de kinderen aan de slag te gaan.

 1. Training voor leerkrachten en/of begeleiders

  Traject om Kleuren-Wijs in de hele school te implementeren. Ook belangrijk voor het onderwijsondersteunend personeel! Een training dag duurt drie uur en het traject bestaat uit minimaal 2 bijeenkomsten en kan uitgebreid worden tot maximaal zes bijeenkomsten.

  Deze training laat je ervaren hoe je elk kind als uniek kan zien en de kans kan geven om totaal zichzelf te zijn. Dit betekent niet dat ieder gedrag wordt geaccepteerd, maar dat niet meer wordt geoordeeld in goed en fout. Als kinderen aangesproken worden op hun gedrag, dan heeft dat niets met hun ZIJN te maken.

  Ieder kind, ieder mens, heeft liefde nodig om zichzelf in vrijheid te durven en te mogen ZIJN.

  Het gedachtegoed/de materie ga je eigen maken, zodat het authentiek zal zijn, geen aangeleerde vorm.

  Het lesmateriaal is het dagelijks leven. Leven verrijkend onderwijs.

We maken het traject voor eenieder op maat in samenwerking met jou en je ervaart hoe je dit gedachtegoed kunt toepassen op je dagelijkse problematieken of omstandigheden, waardoor je samengroeit in een harmonieuze verbinding.

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je nu in voor de laatste updates.
Wees niet bang dat ik je wekelijks of maandelijks met een nieuwsbrief bestook.
Daar heb ik geen tijd voor; mijn prioriteiten liggen elders, bij het traject Colours of our heart voor kinderen.

En als daar wat moois over te schrijven valt, meld ik dat graag.

Het is gelukt! Dank voor je inschrijving

Pin It on Pinterest

Share This