Privacybeleid

Wilga Zibel: ontwikkelaar / docente / auteur

 

Ik leerde hoe je van een rups naar een vlinder kon transformeren en wil dit graag delen met iedereen die dat zelf wil.

Als klein meisje zag en voelde ik veel wat me onzeker maakte en waardoor ik aan mijn waarde ging twijfelen.
Ik liep rond met veel vragen over wat ik rondom me zag gebeuren, zoals ongelijkwaardigheid, (ver)oordeling, conflicten, competitie, concurrentie, pestgedrag en discriminatie.

“Wat ben jij een heerlijk kind!”, zei mijn lerares, terwijl ze zacht en liefdevol mijn gezicht tussen haar handen hield en mij diep in mijn ogen vol warmte aankeek. Ik was destijds acht jaar.

Op dat ene moment gebeurde er iets heel belangrijk binnenin mij, waar ik me niet van bewust was; er werd een zaadje gepoot van hoop en uitzicht op een toekomst die eerst nog donker leek.
 

Wilga Zibel

Wilga Zibel

Ontwikkeling

Ik had een diep verlangen om het leven te begrijpen om mijzelf veiliger te voelen.
Jarenlang heb ik geprobeerd om me aan te passen aan de omgeving. Ik wilde er zo graag bij horen. Hoe meer ik mijn best deed, hoe meer afwijzing ik kreeg. Hierdoor ontwikkelde ik als puber anorexia.
Hoe moeilijk deze periode ook was, hier begon mijn ontwikkeling. Het heeft er voor gezorgd dat ik besloot om hulp en ondersteuning in te roepen bij de zoektocht om te ontdekken wie ik werkelijk ben.

Doordat ik altijd had geprobeerd me aan te passen, wist ik niet meer wie ik echt was. Vanaf mijn 15e jaar heb ik therapieën gevolgd en verschillende hulpverleners ontmoet. Elke hulpverlener reikte me iets aan wat van waarde was, maar na een tijdje viel ik weer terug en ging ik op zoek naar de volgende stap. Tot ik 28 jaar was. De laatste hulpverlener zei me: “Jij weet zelf zo goed hoe je in elkaar zit. Ik weet niet wat ik voor jou kan doen!” En dat klopte. Ik was jarenlang de confrontatie aangegaan met mezelf en kende mezelf inmiddels erg goed, maar mijn gevoel over mezelf was nog niet veranderd.
 

Ervaringsdeskundige

Daar stond ik. Op een doodlopende weg. Aangezien de hulpverlening mij niet meer kon helpen, moest ik zelf gaan ontdekken wat ik nodig had. Kennis had ik wel, maar het lukte me niet om voor mezelf duurzame veranderingen te maken.

Mijn speurtocht dreef me ertoe te onderzoeken hoe de psyche van de mens in elkaar zit en hoe het leven werkt. Ik ben terechtgekomen bij verschillende holistische opleidingen. Daar ben ik vooral via ervaringsgericht leren in aanraking gekomen met diverse psychologievormen. Mijn eigen leven werd studiemateriaal. En al werkenderwijs heb ik kunnen uitzoeken wat ik nodig had om een veilige plek te ervaren waar ik mezelf kon en mocht zijn.

Ik was verwonderd over mijn ontdekkingen en hierdoor groeide mijn passie. Vanuit mijn eigen behoeften creëerde ik workshops en trainingen voor mijzelf en andere volwassenen die op zoek waren naar hún innerlijke waarden. Ik merkte dat ik vooral aan het werk ging met het ‘innerlijk’ kind van de volwassenen. Regelmatig kreeg ik als feedback, dat mensen de tools die ik aanreikte, graag in hun kinderjaren hadden geleerd. Ik ontdekte hoe ik kennis handen en voeten kon geven, zodat het toepasbaar werd en daardoor voor duurzame veranderingen ging zorgen.
Zo is Kleuren-Wijs ontstaan.
 

Harmonie en vrede

Mijn lerares was voor mij een lichtpuntje en heeft mijn leven betekenis gegeven door mij mijn waarde te laten voelen. Door haar toewijding zag ze mij echt en gaf mij een groot voorbeeld wat je kunt betekenen voor een ander. Toen besloot ik … dit is wat ik ook graag kinderen wil geven en deel al mijn kennis en kunde, maar vooral mijn hart, met alle kinderen en volwassenen, die hun werkelijke waarde willen ervaren. Eenieder die de weg uit het oog heeft verloren naar zijn eigen waardevolle kern.

Het leven geeft ons uitdagingen en kansen om de weg terug te vinden naar ons hart. Soms heb je daar een wegwijzer of een lichtje voor nodig om bewust te mogen worden van je eigen kleuren, zodat je die weer herinnert en kunt leven.
Be – Live – Shine your own Colours

Volgens mij een weg naar een wereld met meer harmonie en vrede.

Met Liefde

handtekening Wilga Zibel

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je nu in voor de laatste updates.
Wees niet bang dat ik je wekelijks of maandelijks met een nieuwsbrief bestook.
Daar heb ik geen tijd voor; mijn prioriteiten liggen elders, bij het traject Colours of our heart voor kinderen.

En als daar wat moois over te schrijven valt, meld ik dat graag.

Het is gelukt! Dank voor je inschrijving

Pin It on Pinterest

Share This