Privacybeleid

Wilga Zibel: ontwikkelaar / trainer/ docent / auteur

Mijn naam is Wilga Zibel en ik ben de ontwikkelaar van het Colours of our Heart traject.

Al ruim twintig jaar heb ik als coach, docent en mens, veel kinderen en volwassen ondersteund om te ontdekken hoe je kunt leven vanuit je kern.

Het traject dat ik aanbied is wat ik zelf erg nodig had als kind, maar zeker ook als volwassenen.

Als klein meisje zag en voelde ik veel wat me onzeker maakte en waardoor ik aan mijn waarde ging twijfelen.

Ik liep rond met veel vragen over wat ik rondom me zag gebeuren, zoals ongelijkwaardigheid, (ver)oordeling, conflicten, competitie, concurrentie, pestgedrag en discriminatie. 

Op een schooldag kwam mijn lerares naar me toe, hield mijn gezicht tussen haar handen en keek mij vol warmte aan en zei: “Wat ben jij een heerlijk kind”.

Op dat ene moment gebeurde er iets heel belangrijk binnenin mij, waar ik me destijds niet bewust van was; er werd een zaadje gepoot. Dit zaadje gaf me de moed om het antwoord te gaan zoeken op de vraag: “Doe ik er toe?”

 

Ik wilde het leven begrijpen, dat gaf me veiligheid

Jarenlang heb ik geprobeerd om me aan te passen aan de omgeving. Ik wilde er zo graag bij horen. Hoe meer ik mijn best deed, hoe meer afwijzing ik kreeg. Doordat ik altijd had geprobeerd me aan te passen, wist ik niet meer wie ik echt was.

Vanaf mijn vijftiende volgde ik therapieën en ontmoette ik verschillende hulpverleners . Elke hulpverlener reikte me iets aan wat van waarde was, maar na een tijdje viel ik weer terug en ging ik op zoek naar de volgende stap.

Tot ik 28 jaar. De laatste hulpverlener zei tegen me: “Jij weet zelf zo goed hoe je in elkaar zit. Ik weet niet wat ik voor jou kan doen!” En dat klopte. Ik was jarenlang de confrontatie aangegaan met mezelf en kende mezelf inmiddels erg goed, maar mijn gevoel over mezelf was nog niet veranderd.
 

Ervaringsdeskundige

Daar stond ik. Op een doodlopende weg. Aangezien de hulpverlening mij niet meer kon helpen, moest ik zelf ontdekken wat ik nodig had. Mijn hoofd had het allemaal wel op een rijtje maar ik kon de veranderingen in mijn gevoel nog niet maken.

 

Een nieuw pad

Mijn speurtocht dreef me ertoe te onderzoeken hoe de psyche van de mens in elkaar zit en hoe het leven werkt. Ik ben terechtgekomen bij verschillende holistische opleidingen. Daar ben ik vooral via ervaringsgericht leren in aanraking gekomen met diverse psychologievormen. Mijn eigen leven werd studiemateriaal. Ik kwam weer thuis bij mezelf.

 

Ik was verwonderd over mijn ontdekkingen

Ik besefte dat we twijfelen of we wel van waarde zijn, of we er wel toe doen door de ervaringen in ons leven. Dit heeft veel gevolgen.

Maar….

  • Iedereen is van waarde
  • Iedereen verdient een plek zichzelf te kunnen zijn
  • Iedereen verdient kansen en ondersteuning om talenten te ontwikkelen.

 

Dit weten is stap één, maar je echte waarden ook daadwerkelijk voelen is een essentiële stap naar duurzaamheid. 

Daardoor bevrijd je jezelf (je eigen kleuren), vind je innerlijke rust en is er echte verbindingen mogelijk met elkaar in een wij-samenleving.

 

Sleutels

De sleutels die ik heb ontdekt, op mezelf heb toegepast en al jaren met heel veel mensen privé, maar ook met professionals deel, gun ik iedereen. 

Deze sleutels geven je handreikingen en wegwijzers om te ontdekken waar deuren zijn dichtgegaan naar jezelf  en je in  beperkende gedachte patronen gevangen zit. Want daardoor ga je twijfelen aan je eigenwaarde en talenten, met als resultaat een laag zelfbeeld.

En vervolgens leer je de tools (sleutels) gebruiken om in contact te komen met je eigen authentieke kracht, (zelf) acceptatie, (zelf)vertrouwen, (zelf)liefde en talenten. Je leert hoe je de sleutels gebruikt dus.

Je herinnert wat je intrinsieke waarden zijn en deze kunt blijven voelen in een wereld waar (ver)oordeling aanwezig is.

Het helpt je op weg om je kern te herkennen, je hart te bevrijden en vanuit je bron te leven. Zo wordt wie jij echt bent – inclusief je talenten – zichtbaar en bruikbaar.

 

Dat wil ik met je delen

Ik wil mijn kennis, kunde maar vooral mijn hart delen met jou. Het mooie van dit traject is, dat je het zelf weer kunt delen met iedereen om je heen,

Veel van ons willen het verschil maken. Vooral in het leven van het kind. 

Het gehele traject is ook uitgewerkt om het te implementeren in je praktijk of (hulpverlening) organisatie.

 

Dat raakt mij

Elke keer als (kinder)ogen oplichten door het besef dat ook zij van waarde zijn en een unieke plek hebben, is er weer een verschil gemaakt. Dan maakt mijn hart een sprongetje. Ik hoop dat we met elkaar het verschil maken!

Ben je nieuwsgierig geworden, neem dan een kijkje in welke materialen (boeken & spel) ik heb ontwikkeld en de verschillende (online) trajecten. Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt over mij en colours of our heart. 

handtekening Wilga Zibel

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je nu in voor de laatste updates.
Wees niet bang dat ik je wekelijks of maandelijks met een nieuwsbrief bestook.
Daar heb ik geen tijd voor; mijn prioriteiten liggen elders, bij het traject Colours of our heart voor kinderen.

En als daar wat moois over te schrijven valt, meld ik dat graag.

Het is gelukt! Dank voor je inschrijving

Pin It on Pinterest

Share This